By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Klussen in de winterperiode.

Klussen in de winterperiode.

Afgelopen weken was het druk aan boord. Regelmatig hebben we namelijk de timmerman, (van Bouwbedrijf Muntendam uit Follega), over de vloer gehad om wat laatste timmerklussen af te ronden....

Martin werd afgelopen maanden geveld door een hernia en daarom bleven er wat geplande ”winter” klussen liggen.

We hadden nog geen plinten langs onze houten vloer, in de woonkamer, de gang en de slaapkamers. De kledingkast in onze slaapkamer had nog geen echte deuren. Ik had een tijdelijke oplossing gecreëerd wat bestond uit 3 schuifbare delen maar wanneer Martin zijn kleding wilde pakken bleef er echter een stuk van 20 cm onzichtbaar waar we niet bij konden. En zo natuurlijk ook bij mijn kleding, wat regelmatig tot lichtte irritatie leidde. Dus zijn we blij met 2 nieuwe kastdeuren die volledig open kunnen. Het fijne is dat ik sommige kleding al vergeten was dus er nu een soort nieuwe collectie hangt in mijn kast.
slaapkamer kastdeuren

Voor onze gangkastjes zijn houten deuren gemaakt, zodat de losse rommel niet meer zichtbaar is. Er is Fins hout gebruikt, wat we zelf in de white wash hebben gezet.
kastdeurtjes

kastdeurtjes white wash
De toilet is volledig gestript en meteen maar dubbelwandig geluidsdicht geïsoleerd met polypress vlokkenschuim. wc voor en na aan boord
wc detail
De houtenvloer loopt door van de achterwand naar de vloer. De overige muren zijn antracietgrijs geverfd.

Een van de 2 oude stuurhutdeuren hadden we bewaard, na het afbreken van de oude stuurhut. Deze is nu teruggeplaatst in onze slaapkamer. Onze nieuwe slaapkamerdeur waarbij een stukje verleden van het schip bewaard is.slaapkamerdeur 2 gang

Slaapkamerdeur
Hij moet nog geschuurd en gelakt, dat dan weer wel. Eigenlijk alle deuren in deze gang nog...

Onze jongste dochter slaapt in de oude roef achterop, die we hier en daar wat aangepast hebben. Omdat ze nu een vrij kort maar ruim 1 persoonsbed van 180x100cm had, (en een lange vriend ;-)) wilde ze graag een 2 persoonsbed. Zo is er 1 grote kledingkast gesloopt, 1 kastje ingekort en daardoor een 2 persoonsbed gecreëerd van 160x200cm.
roos bed oude staat

roos bed

In de berging onder de stuurhut, lag nog oude vloerbedekking op de grond en een stapel laminaat te wachten. Deze is gelegd en nu heeft ook de berging een schoon en gladde laminaatvloer, wat een verschil kan dat in zo n klein stukje ruimte geven.
berging oude staat 2
berging nieuw
berging oud
berging nieuw2

Volgende week wordt hopelijk het 2e toilet geïnstalleerd. Deze ruimte is vlak voor de achterroef aanwezig maar tot op heden niet werkzaam. Het betreft een oude sani broyeur en omdat we geen “oude rommel” willen opknappen, of beter gezegd eigenlijk zeker willen zijn van een goed functionerend toilet, hebben we gekozen voor een nieuwe Sani Turbine, wat schijnt de nieuwste en stilste wc ter wereld te zijn. En geen gedoe met speciaal wc papier, dat is ook wel zo prettig. Dus we zijn nog niet uit de drukte en de rommel maar het wordt steeds completer! Tot over een paar weken dus.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Voorjaar in maart.
Het is in de winter echt niet altijd top aan boord...
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
dinsdag 28 mei 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid