By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Voorbereiding op de werf

IMG_9503-meerval-2

De 2 weken zijn bijna voorbij..... Ik kreeg visite oud collega's (en fervente bloglezers) van heel lang geleden, wat heel gezellig was en altijd leuk is om ook live ons enthousiasme te delen!

Maar volgend weekend varen we echt uit Hoogkerk, naar de werf in Leeuwarden voor de verlenging van onze CVO keuring. Een CVO-keuring (Certificaat van Onderzoek) is sinds 2018 verplicht voor vaartuigen die langer zijn dan 20 meter of die groter zijn dan 100 kubieke meter. Het schip gaat het water uit, de vlakdikte wordt dan onder andere gemeten. In de volgende blog zal ik daar meer over vertellen en jullie op de hoogte houden over de gang van zaken op de werf ed.

Ter voorbereiding op de keuring hebben we vast (de hele) oude reddingsvesten vervangen en 2 extra nieuwe aangeschaft, daarnaast zijn de brandblussers opnieuw gekeurd. Ik kon het toch niet laten, nieuwsgierig als ik ben, om het oude reddingsvest wat echt een overjarig oudje was even te testen.

Wat gebeurt er nu eigenlijk als deze in aanraking komt met water? Dus hebben we m even onder de kraan gehouden en BAM een wasbak vol reddingsvest, LoL

IMG 9479 meerval

Verwarming

In het schip hebben we 3 soorten verwarming:

  • vloerverwarming (hele schip)
  • radiatoren (gang en stuurhut)
  • pelletkachel (woonkamer)

Het zal je niet verbazen maar de nieuwe pelletkachel, die we aanschaften in het voorjaar is ondertussen aan.

pelletkachel meerval

De voorgaande kachel was kapotgegaan, dus hebben voor in de woonkamer we dit ronde exemplaar gekocht. Handig in het voor en najaar, als het nog niet koud genoeg is want er gaan aardig wat pellets in de ketel als we het hele schip verwarmen via de vloerverwarming. En nu de gasprijs zo hoog is de vraag naar pellets ook enorm gestegen, met als resultaat dat de pellets ruim 2x zo duur zijn. Deze kachel heeft afstandsbediening met bluetooth en wifi (handig als we weg zijn, dan kunnen we ‘m op afstand inschakelen)

Die afstandsbediening heeft nog een leuke anekdote…

Na een relaxte en warme avond met onze nieuwe kachel, zei Martin ik neem de afstandsbediening mee naar bed. Als ik 's morgens vroeg wakker word, zet ik vanuit bed de verwarming aan.  Dan is het heerlijk warm als we uitstappen.

Klonk mij prima, dus zo gezegd zo gedaan... Hij wordt zondagmorgen wakker en ziet 14 graden op de afstandsbediening en zet de kachel aan op 21 graden vanuit bed. Een uur later wordt hij wakker en zegt dat het maar 15 graden is, dus hij zet hem wat hoger.  Een half uur later werd ik wakker en keek naar de afstandsbediening….16 graden?!  Dat is langzaam. Nog maar iets hoger. 

Toen moest ik plassen en liep ik in een walm van hitte de woonkamer in…. Ik keek naar de thermostaat in de woonkamer, 26 graden!! Bleek dat de thermostaat temperatuur op de afstandsbediening de temperatuur is van de kamer waar hij ligt…..?? Nou goed, die werkte dus.

Van oud naar nieuw, of gewoon opgeruimd...

Verder hebben we een extra kamertje tussen de badkamer en het toilet. Dit was voorheen de kamer van onze oudste dochter maar die is al een paar jaar van boord. Daardoor werd het een soort rommelhok. De droger stond er, mijn bureau waar alles terecht kwam wat ik even kwijt moest. Afgelopen winter kwam de roeitrainer van Martin erbij omdat de roef achterop werd opgeheven voor een terras. Dus de chaos was compleet.

Chaos opruiming kamertje meerval

Op een regenachtige zaterdag is alles leeggehaald, opnieuw gewit en de kast en bureau verplaatst. Het bureau staat nu om het hoekje, dus met of zonder rommel mooi uit het zicht.

Nu is het er mooi opgeruimd, fris en netjes. Of lijkt....;-)

bijkamer meerval

Twee Provinciehoofdsteden op een dag
Van zomer naar herfst
 

Reacties 2

Gast - Jolanda van Meggelrn op zondag 02 oktober 2022 09:25

Weer erg leuk en weer helemaal (nou ja helemaal) op de hoogte. Genoeg stof voor meer afspraken. Veel gedeelde creatieve interesses. Succes met keuring.

Weer erg leuk en weer helemaal (nou ja helemaal) op de hoogte. Genoeg stof voor meer afspraken. Veel gedeelde creatieve interesses. Succes met keuring.
Martin en Gaike Bos op zondag 02 oktober 2022 16:33

Ja dank, we gaan elkaar zien in Maassluis! We vonden het heel leuk dat jullie er waren, lieve groeten Martin en Gaike

Ja dank, we gaan elkaar zien in Maassluis! We vonden het heel leuk dat jullie er waren, lieve groeten Martin en Gaike
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
woensdag 28 februari 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid